Як повідомляється, пасажири зможуть замовити окремо як сендвічі, гарячі страви, напої, так і повний «коробковий» комплект зі стравами (ланч-бокс).

Послугу запускають на тестовий тримісячний період з 18 червня в чотирьох потягах: №81 Київ — Ужгород, №104 Київ — Маріуполь, №7 Київ — Івано-Франківськ і №749 Київ — Івано-Франківськ.

Протягом декількох тижнів можливість замовляти страви нададуть пасажирам і декількох інших потягів. Розраховуватися можна буде як готівкою, так і за допомогою платіжних карт.

Замовити обід можна на пасажирське місце за телефоном, вказаним в меню, через офіціанта-стюарда або отримати безпосередньо в спеціально обладнаному сервісному купе. Меню буде залежати від сезонності представленої продукції.

Ланч-бокс можна буде замовити при покупці квитка онлайн або в касі на станції, а також безпосередньо у вагоні. Вартість ланч-боксів в залежності від асортименту — 95 і 115 гривень.

Також УЗ пропонує окреме меню сніданків, в якому на вибір є каші, сирники та кисломолочні напої.

Серед гарячих страв пропонується три види першого (грибний суп, курячий бульйон і гаспачо), три види основної страви (картопляне пюре з куркою, паста болоньєзе і кус-кус з овочами).

Вартість перших і основних страв буде доступна пасажирам за ціною від 38 гривень за порцію, сендвічів — 42 гривень, десертів — від 18 гривень, сніданки будуть коштувати від 29 гривень. Серед напоїв — різні чаї, соки, кава, газовані напої та інше. На упаковках буде вказуватися калорійність страв.