Про це повідомляє Вloomberg.

Держава відмовилася від планів прив'язати цифрові маркери до євро або запропонувати їх всім громадянам, заявив Цим Сіккут, чиновник, який відповідає за IT-стратегію в Естонії. Замість цього, за його словами, їх будуть отримувати e-резиденти — іноземці, які віддалено реєструють компанії в цій країні, пише Forklog.

Естонія вважається однією з найбільш технологічно просунутих держав Східної Європи. Ця країна однією з перших розглядала питання про випуск національної криптовалюти.

Причина відмови: Маріо Драгі розкритикував так звану пропозицію Estcoin. За його словами, євро може бути єдиною валютою в країні з мільйонним населенням.

Його підтримав керівник Банку Естонії Ардо Ханссон, який поскаржився на «помилкові повідомлення» про Estcoin з боку урядових установ.

«В ході дискусій з політиками ми домовилися, що Estcoin буде діяти як засіб для транзакцій всередині ком'юніті онлайн-резидентів. Інших варіантів немає, ми не створюємо нову валюту», — заявив Цим Сіккут.

Автор концепції Estcoin Каспар Коржус підтвердив слова Сіккута, додавши, що деталі «ком'юніті Estcoin» все ще аналізуються на предмет потенційних переваг.