Що таке «бомба складності»? На думку експертів, прибравши частину коду, відповідального за «бомбу складності», розробники мережі ETC змінюють алгоритм, який робить обчислення кожного наступного блоку після 5 900 000 складнішим.

  • Більш того, «бомба складності» експоненціально збільшує складність обчислення кожного наступного блоку до такої міри, що в кінцевому підсумку майнінг став би безглуздим.
  • Ця функція була додана першими розробниками Ethereum, які в кінцевому підсумку планували перейти від протоколу доказу виконання роботи (POW) до концепції доказу частки володіння (POS).
  • «Бомба складності» повинна була стати стимулом для цього переходу.Ethereum вже йде в цьому напрямку.
  • Розробники криптовалюта збираються переключитися на протокол POS Сasper, який покликаний боротися зі зловмисниками.
  • Розробники Ethereum Classic, проте, обрали інший спосіб. Вони вирішили прибрати «бомбу складності» і дотримуватися алгоритму доказу виконання роботи.

Що стоїть за рішенням здійснити хардфорк? Розробники ETC не довіряють альтернативним алгоритмам прийняття рішення (таким як POS), поки, на їхню думку, POW функціонує успішно. Зрозуміло, немає єдиної думки з цього питання в рамках співтовариства, і багато (включаючи розробників ETH) згодні з тим, що протокол POW також не ідеальний.