Про це пише «Дзеркало тижня. Україна».

«Кабмін все ж проголосував за перепідпорядкування ДФСУ прямо Кабміну в обхід Мінфіна, за аналогією з Держаудитслужбою. Коли це рішення буде юридично оформлено, Гройсман зможе управляти фіскалами безпосередньо, окремими дорученнями, без зайвих очей і контролю», — йдеться в матеріалі.

За інформацією видання, уряд проголосував за внесення змін до регламенту Кабміну, згідно з яким Міністерство фінансів виключили з переліку відомств, чиє погодження обов'язково для документів, які подаються на розгляд уряду.

«По суті, це зміна узаконить „дерибан“ держбюджету, перетворивши Мінфін в міністерство бухгалтерії і залишивши йому тільки головний біль бюджетного планування і складання формул», — наголошується в статті.

Мінфін буде оскаржити це рішення в адмінсуді.

Як це було?

23 травня на засіданні Кабміну трапилася перепалка між міністром фінансів Олександром Данилюком і прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом.

Під час засідання Данилюк в досить ультимативній формі зажадав призначити собі п'ятого заступника, подання на якого давно подано.

Гройсман в такій жорсткій манері відповів, що не буде цього робити. У відповідь на це міністр сказав, що нехай в такому випадку на нього самого готують подання на відставку.