Швидше за все, власники обмінників поводитимуться досить обережно. З одного боку, вони не будуть особливо знижувати котирування продажу валюти, щоб не нести курсових ризиків. Безготівковий долар все ж зріс з понеділка по п'ятницю з 26,09 / 26,12 до 26,11 / 26,14 гривень і є певні передумови до подальшого збільшення курсу.

З іншого боку — активна здача євровалюти і доларів іноземними вболівальниками в центрі Києва продовжиться ще, як мінімум, до неділі. Особливо розбиратися з тонкощами курсів у іноземців немає ні часу, ні можливості. Це активно використовуватимуть власники обмінників, занижуючи курс прийому валюти.

Є лише один фактор, який буде обмежувати жадібність фінансистів при виставленні ціни скупки і продажу валюти — конкуренція між обмінниками.

Там, де за географічною ознакою вона буде нижче - власники обмінників будуть ставити спред більше. Але в самих «жвавих» місцях цього особливо зробити не вдасться — інакше клієнт піде в сусідню точку. Тому тут спред буде нижче.

Але якщо уважно придивитися до «цінової» політики обмінників у центрі Києва в дні проведення футбольного матчу, можна побачити, що основна частина точок більше налаштована на скупку дешевої валюти у іноземних вболівальників, ніж на її продаж.

Заробляти обмінки у вихідні будуть в двох форматах:

1) «з обороту»;

2) за рахунок скупки валюти подешевше з подальшим прицілом на її перепродаж після закінчення футбольного сезону.

Ті з українців, хто хоче найближчим часом поїхати закордон, мають відмінний шанс скористатися зараз припливом в обмінки готівкової валюти від іноземних вболівальників та купити потрібні їм в подорож долари і євро дешевше.

Курси валют в ці триденні вихідні

Котирування готівкового долара будуть в межах: прийом 25,80 -25,95 гривень, продаж 26,05-26,15 гривень. По долару обмінники працюватимуть в режимі «з обороту» з рівнем спреду в межах до 15-20 копійок.

Котирування євро. З огляду на зростання обсягів здачі готівкової валюти іноземними вболівальниками (а в основному — це європейці і привезли вони з собою євро) — курси прийому євровалюти обмінники будуть занижувати, а ось за курсом продажу- будуть орієнтуватися на міжнародне співвідношення пари євро / долар в прив'язці до ціни долара щодо гривні .

У п'ятницю на 17:00 за Києвом крос-курс пари євро / долар перебуває поблизу рівня 1,1655 долара за євро. Протягом п'ятниці на світових ринках проходило багаторазове пробивання психологічного порогу в 1,17 долара за євро і ситуація залишається досить напруженою перед закриттям американської сесії та відкриттям азіатської сесії (нічний для України).

Щоб заробити на притоці готівкової євровалюти від вболівальників і в той же час мінімізувати свої валютні ризики — фінансисти будуть встановлювати досить широкий спред.

На ці три вихідних вони виставлять курси готівкового євро в межах: прийом 30,070 -30,245 гривень і продаж 30,361 — 30,478 гривні. Незначні коригування по євро можуть пройти і в вихідний в Україні та США понеділок (у нас Трійця, у них -День пам'яті) і він же — робочий день у країнах ЄС. Але ці коригування понеділка будуть невеликими.

Через «нестандартну» ситуацію по активному припливу готівкового євро завдяки фіналу Ліги чемпіонів з футболу, а також значним коливання пари євро / долар — розраховані «Мінфіном» курси можуть бути ще скориговані в межах до плюс-мінус 40 копійок на євро в залежності від індивідуальних завдань конкретних пунктів обміну валюти, їх «жвавості» щодо місць скупчення іноземних вболівальників, а також обстановки на міжнародних ринках по парі євро / долар.

Котирування по російському рублю. Власники обмінників як і раніше будуть мінімізувати курсові ризики по цій валюті за рахунок широкого спреду, працювати по рублю в режимі «з обороту» та занижувати курс прийому рубля, залишаючи курс продажу на рівні, близькому до міжбанку.

Котирування на вихідні будуть наступними: прийом за 1 рубль в межах коридору 0,414 -0,417 гривень і продаж 0,418 — 0,420 гривень. Розраховані «Мінфіном» котирування можуть ще мати відхилення до плюс мінус 0,01 гривні на рублі в залежності від завдань, що стоять перед точками обміну валюти.