Про це йдеться у відповіді ДФС на запит Укрінформу.

«Зараз Міністерством закордонних справ України не введені нові правила ввезення в Україну автомобілів з литовською реєстрацією. Інформація, яка була викладена в листі МЗС «Щодо контролю за ввезенням в Україну автомобілів з литовською реєстрацією», тільки стимулює правильне застосування законодавства, оберігає громадян від порушення законодавства, адже статтею 68 Конституції України встановлено обов'язок кожного неухильно додержуватися Конституції України та законів України, які не зазіхають на права і свободу, честь і гідність інших людей», — відзначають в прес-службі.

Читайте також:Водіям ускладнили правила ввезення авто на «евробляхах»

У ДФС зазначають, що на сьогоднішній день митне оформлення транспортних засобів, що переміщуються через митний кордон України (в тому числі і автомобілів з литовською відміткою про реєстрацію) здійснюється відповідно до норм Митного кодексу України.

Цим документом визначено порядок і умови переміщення товарів і транспортних засобів через митний кордон України (в тому числі ввезених тимчасово або з метою транзиту), їх митного контролю і митного оформлення.