Так, незважаючи на потенціал криптовалют в боротьбі з міжнародними санкціями, вони активно використовуються для виведення значних кошти за межі країни. Ймовірно, ситуація з відтоком капіталу найближчим часом лише погіршиться через рішення президента США Дональда Трампа вийти з угоди з питань припинення ядерної програми Ірану, повідомляє Forklog.

«Активне обговорення криптовалюти в цілому і створення національних цифрових валют зокрема ведеться в усьому світі, оскільки ці інструменти полегшують економічну взаємодію і дозволяють обходити санкції. Через недостатню прозорість і відсутність надійної підтримки іноземні цифрові валюти можуть бути загрозою для нашої банківської системи, тому ми повинні розробити власну національну криптовалюту», — підкреслив Пуребрахімі.

Чиновник не уточнив, чи буде така валюта підтримуватися якимось активом, тому поки неясно, чи піде Іран по стопах Венесуели або ж створить цифровий ріал.

«Така криптовалюта може стати платформою для економічного співробітництва з країнами, які зацікавлені в взаємодії з іранською економікою, але не можуть собі цього дозволити через санкції», — додав він.

Поки геополітичну кризу навколо Ірану чинить тиск на традиційні ринки, криптовалюти пропонують альтернативу для капіталу.