Про це розповів в інтерв'ю «Обозревателю» міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

«Підвищення реальних доходів населення є одним з головних пріоритетів нашого Уряду. Ми розраховуємо, що середня заробітна плата до кінця року може сягнути 10 тисяч гривень», — заявив він.

Міністр підкреслив, що підвищення мінімальної заробітної плати вдвічі — важливий крок для детінізації економіки.

З іншої сторони, підвищення мінімальної зарплати має відповідати рівню зростання економіки. Щоб це не було навантаженням для бізнесу, особливо малого бізнесу. Ми досягли зростання на 2,5% ВВП минулого року, і пріоритетом номер один цьогоріч залишається зростання економіки, зазначив міністр.

«Прем'єр-міністром поставлена мета 5-7% зростання ВВП та запропоновано ряд конкретних ініціатив для її досягнення. Над їх втіленням ми і працюємо», — сказав Саєнко.

Водночас він підкреслив, що Уряд є партнером легального бізнесу та важливо співставляти розмір мінімальної зарплати з можливістю бізнесу її платити.

«Зростання мінімальної заробітної плати має корелюватись з ростом економіки та продуктивності праці. Тут важливим фактором є, в тому числі, запровадження нових технологій та інновацій. Така задача поставлена перед нещодавно створеною Радою інновацій», — сказав Саєнко.

В питанні встановлення рівня мінімальної зарплати міністр покладається на Міністерство фінансів, Міністерство соціальної політики.

«Ми в першу чергу зацікавлені в збільшенні зарплат, але повинні розуміти, як це вплине на макроекономічну ситуацію. Якщо буде мінімальна можливість рухатись далі, ми нею скористаємось», — сказав Саєнко.