Про це в інтерв'ю НВ заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк.

«Думаю, буде ще одна програма. І вже дехто каже, що зараз нам вже потрібно починати її структурувати [...] Коли я говорю з інвесторами, вони також очікують, що буде ще одна програма», – сказав він.

При цьому, за словами міністра, уряд поки не буде починати роботу над новою програмою, оскільки ще потрібно виконати діючу, і вже потім думати про умови наступної.

«Зараз у нас унікальна програма як за сумою, так і за умовами. Ми отримали досить велику суму грошей і вийшли на нову стадію розвитку економіки. Проте в новій програмі першим питанням буде те, що не виконано в цій програмі. Так завжди робиться. Тому сфокусуймося на тому, щоб зараз виконати свої зобов'язання», – пояснив Данилюк.

Україна і МВФ в березні 2015 року підписали меморандум про економічну і фінансову політику, яку країна повинна проводити в рамках програми EFF. Всього програмою передбачено отримання Україною близько $17 млрд з першим траншем в $5 млрд. Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на $1,7 млрд на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза у зв'язку з невиконанням ряду умов, політичним кризою і зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну у квітні 2016 року переговори про продовження фінансування поновилися, проте Фонд вирішив виділити третій транш у розмірі $1 млрд тільки в середині вересня, четвертий — 3 квітня 2017 року. Наступний транш від МВФ складе близько $1,9 млрд.

Як відомо, Міжнародний валютний фонд висунув чотири вимоги до України для отримання наступного траншу.