Це робиться з метою захисту інвесторів та зниження ризиків великомасштабних хакерських атак на кшталт січневого злому Coincheck. Про це повідомляє Nikkei Asian Review.

Очікується, що нові, більш суворі правила регулювання бірж буде введено в дію цього літа і вони будуть поширюватися як на вже існуючі, так і на нові платформи. Тим біржам, які не відповідатимуть новим правилам, доведеться згорнути свою діяльність, пише Forklog.

Нові правила можна розділити на п'ять головних пунктів. В першу чергу біржі зобов'яжуть дотримуватися високих стандартів в області безпеки, включаючи заборону на зберігання активів на онлайн-гаманцях, а також обов'язкове впровадження багатофакторної аутентифікації.

Також в рамках боротьби з відмиванням грошей платформам доведеться посилити заходи за ідентифікацією клієнтів.

Третьою вимогою FSA стане дотримання вказівок щодо управління активами. Зокрема, активи інвесторів повинні чітко відокремлюватися від власних активів бірж, в той час як залишки на клієнтських рахунках буде необхідно перевіряти щодня.

Передбачається, що це допоможе в боротьбі з можливими маніпуляціями. Також регулятори наполягають на використанні механізмів, які не дозволять співробітникам бірж здійснювати угоди з активами клієнтів.

Видання також підтверджує намір FSA ввести заборону на трейдинг криптовалютами, націленими на підвищену приватність користувачів. Під заборону може потрапити торгівля Monero, Dash і Zcash, які, як вважає регулятор, використовуються для відмивання незаконно отриманих доходів.

Нарешті, FSA має намір домогтися від бірж більшої прозорості. З цією метою біржі повинні будуть чітко розділяти своїх акціонерів і керівників, а також співробітників, що займаються розробкою програмного забезпечення і управлінням активами. Кінцева мета таких заходів — запобігання інсайдерського трейдингу та інших видів маніпулювання.