Про це повідомляє прес-служба Нацбанку, пише Finсlub.

Першу перемогу Олена Боголюбова здобула 1 листопада 2017 року, коли Жовтневий районний суд Дніпропетровська частково задовольнив її позов до ПриватБанку: розірвав кілька депозитних договорів, укладених позивачем і відповідачем в 2014-2016 роках, і стягнув з ПриватБанку на користь Олени Боголюбової $15,7 млн, 1,8 млн євро і 30,4 млн грн (сумарно — 500 млн грн).

А 13 квітня Апеляційний суд Дніпропетровської області відхилив скарги ПриватБанку і НБУ на рішення суду першої інстанції.

Але Національний банк не буде зупинятися і має намір оскаржити рішення в касаційному порядку.

Нагадаємо, 22 грудня 2016 року кошти Олени Боголюбової, як пов'язаної з акціонерами особи, були списані з рахунків у ПриватБанку. Екс-співвласник ПриватБанку Геннадій Боголюбов повідомляв, що в ході націоналізації ПриватБанку були списані (примусово конвертовані в акції банку), в т.ч. вклади його колишньої дружини, з якою він розлучився 11 років тому.

У зазначену операцію bail-in в ПриватБанку потрапили кошти пов'язаних осіб та вклади інших інвесторів, в тому числі кошти власників єврооблігацій, загальним обсягом 29,4 млрд грн.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Високий суд Лондона зобов'язав структури Коломойського і Боголюбова розповісти про угоди ПриватБанку на $1,9 млрд.