Про це під час селекторної наради повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева, пише Уніан.

Зокрема, за його словами, субсидії отримали 24,4 тис. власників елітних будинків і 28,5 тис. сімей — власників елітних квартир. При цьому Рева зазначив, що розподіл субсидіантів — власників елітної нерухомості по регіонах нерівномірний.

Так, за інформацією міністра, у Луганській області субсидії отримали 55 сімей, які володіють будинком площею понад 200 метрів, у Львівській області — 5 тисяч сімей, у Донецькій області — 113 сімей — власників квартир площею понад 120 квадратів, у Львівській — понад 5 тисяч сімей.

«Якщо ми говоримо про співвідношення рівня доходів населення і наявності нерухомості, то у нас спостерігається перекіс. У тих регіонах, де у нас найбільша зарплата, елітна нерухомість меншою мірою потрапляє під субсидію, а там, де доходів немає, у людей на руках великі елітні будинки, в яких всі платники податків оплачують житлово-комунальні послуги», — сказав міністр.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що близько 15%-20% українцям необхідно буде звернутися в органи соцзахисту для переоформлення субсидії в зв'язку з введенням нових правил.