На наземному стикувальному пункті майбутнього газопроводу в місті Лубмін у федеральній землі Мекленбург — Передня Померанія на площі близько шести гектарів розпочаті роботи з викопування котловану і закладці фундаменту для газової приймальні станції, а також будівлі техобслуговування.

Про це повідомив представник дочки «Газпрому» — компанії Nord Stream в інтерв'ю агентству dpa у четвер, 3 травня. Він зазначив, що роботи ведуться відповідно до встановленого графіку, пише DW.

Крім Німеччини, будівництво 1200-кілометрового газопроводу схвалила Фінляндія. Цим газопроводом з кінця 2019 року планується постачати з Росії в ФРН близько 55 млрд кубометрів газу в рік.

Дозволи від Швеції, Росії та Данії на реалізацію проекту вартістю 9 млрд євро ще не отримані. У Німеччині екологічна організація Nabu оскаржує у суді виданий владою дозвіл на будівництво ділянки газопроводу в прибережних водах.

«Ми переконані, що отримаємо всі відповідні дозволи», — заявив представник Nord Stream. У Данії ділянку «Північного потоку-2» передбачається прокласти паралельно з уже існуючою гілкою першого «Північного потоку» на південь від острова Борнхольм в 12-мильної морської зоні.

За словами представника Nord Stream, нитка першого «Північного потоку» була прокладена в цьому коридорі за бажанням Данії, тому в компанії впевнені, що уряд в Копенгагені погодиться з прокладкою в цьому коридорі і «Північного потоку — 2». Проте, Nord Stream розробляє альтернативні маршрути в обхід цієї 12-мильної зони на випадок непередбачених ускладнень.