Так, у квітні цього року 15 із 17 інтервенцій проходили з використанням нового функціоналу. Найбільш активно – 12 разів – проводились інтервенції за найкращим курсом, під час яких Нацбанк укладав угоди за тим курсом, який банки заявили через новий функціонал. Також три рази проводилася інтервенція за єдиним курсом.

За підсумками першого місяця використання функціоналу Matching Національний банк через нього викупив на міжбанківському валютному ринку $226 млн і продав $24 млн. Зокрема, під час інтервенцій за найкращим курсом куплено $146 млн і продано $24 млн. Під час інтервенцій за єдиним курсом куплено $80 млн.

Загалом Національний банк у квітні 2018 року купив майже $327 млн і продав $24 млн.

Як зазначив директор lепартаменту відкритих ринків Національного банку Сергій Пономаренко, за перший місяць роботи новий функціонал продемонстрував ефективну роботу.

«Функціонал Matching дозволяє відстежувати стан ринку в режимі реального часу, а також надає НБУ можливість брати участь в торгах анонімно та «на загальних підставах». Це дозволяє укладати угоди за найкращими цінами, які банки ставлять для всіх учасників торгової платформи. Більше того, функціонал Matching дає можливість побачити «глибину» ринку, оскільки він відображає не лише найкращі котирування, але всі заявки на купівлю і продаж в розрізі курсу і обсягу, що дає розуміння існуючого співвідношення попиту і пропозиції», – підкреслив Пономаренко.

Перший місяць використання функціоналу Matching показав, що найактивніший час торгів припадає на період з 10:00 до 13:00. У цей час, зазвичай, спред між заявками на купівлю і на продаж валюти становить одну – півтори копійки.

Нагадаємо, що у другому кварталі 2018 року Національний банк заявив про намір купувати до $10 млн на міжбанківському валютному ринку на день для нарощування міжнародних резервів. Минулого тижня НБУ тричі виходив на ринок із зазначеною метою, купивши загалом $30 млн.