Про це йдеться в повідомленні агентства, передають Українські Новини.

Довгостроковий РДЕ в іноземній і національній валютах підтверджений на рівні B-, короткостроковий РДЕ в іноземній і національній валютах — на рівні B.

«Стелю» (ризик обмеження переказу іноземної валюти за кордон і конвертованості валюти урядом рейтингованих країни) підтверджено на рівні B-, як і рейтинги довгострокових незабезпечених облігацій в іноземній валюті.

«Рейтинги України врівноважують слабку зовнішню ліквідність, високе державне боргове навантаження і структурні недоліки з точки зору слабкого банківського сектора, інституційних обмежень і геополітичних і політичних ризиків», — йдеться в повідомленні.

Міжнародні резерви досягли $18,2 млрд в березні (+$3,6 млрд у річному обчисленні), оскільки погашення державного боргу частково було пом'якшено за рахунок збільшення експортних надходжень і припливу капіталу.

«Валютні запаси України залишаються слабкіше, ніж при рейтингу „В“. Підвищена гнучкість обмінного курсу, керовані зобов'язання в іноземній валюті та помірні зовнішні дисбаланси пом'якшують короткостроковий тиск на міжнародні резерви. Валютні обмеження як і раніше пом'якшують зовнішню ліквідність, хоча вони поступово слабшають», — зазначає агентство.