«Ринок приміської нерухомості перенасичений пропозицією об'єктів, що підсилило конкуренцію між забудовниками за гроші платоспроможних інвесторів. Один із таких інструментів конкуренції — ціна «квадрата» на початковому етапі будівництва. Останнім часом ми бачимо істотне збільшення різниці цін «на етапі котловану» і буквально через 12–18 місяців після початку будівництва: іноді ця різниця становить 10–13%. Таким чином, забудовники цілком можуть конкурувати з банками за тимчасово вільні гроші інвесторів», — розповів Юрій Мавродієв.

Експерт зазначив, що забудовники завжди уважно стежать за процентною політикою банків: історично зниження прибутковості банківських вкладів завжди стимулює інвестиційний попит на нерухомість. А зараз спостерігається високий інтерес інвесторів до об'єктів нерухомості: при стабільно доступних цінах, що межують із собівартістю «квадрата», на одного платоспроможного покупця приходиться кілька конкурентних пропозицій.

«Можливе перетікання грошей з банківських депозитів у ринок нерухомості може чинити стимулюючу дію на зростання цін у приміському сегменті. Тоді інвестиції в нерухомість виявляться ще більш вигідними. Але затягувати з ухваленням рішення не варто: сукупність ринкових і економічних факторів свідчить про плавне зростання цін, що наближається», — прогнозує Юрій Мавродієв.