Про це заявила заступник директора Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку НБУ Ольга Васильєва.

Вона також зазначила, що частка безготівкових операцій з використанням платіжних карток за останні 3 роки збільшилась на 14 відсоткових пунктів і на кінець 2017 року становила 39,3%.

Васильєва додала, що у напрямі кількісного та якісного забезпечення збільшення мережі прийому платіжних карток в нашій країні НБУ конструктивно співпрацює з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України.

Так наразі у співпраці із міністерством йде робота над поетапним впровадженням впродовж 2019 – 2020 років вимог до суб’єктів господарювання щодо прийняття електронних платіжних засобів в оплату за продані ними товари або надані послуги (оновлення до Постанови Кабінету Міністрів України № 878).

«НБУ, розуміючі стрімкий розвиток інновацій в платіжній сфері, підтримує необхідність розширення переліку платіжних пристроїв та сервісів для можливості здійснення безготівкової оплати користувачами, використовуючи не тільки фізичний платіжний термінал», — заявила Васильєва.

Вона також додала, що Забезпечення права українців на вільний вибір способу оплати та широкий розвиток платіжної інфраструктури дасть можливість стимулювати розвиток безготівкових розрахунків та розширити сферу їх застосування.