Червоною доріжкою Другої Національної кінопремії пройшли члени Української кіноакадемії, українські актори, режисери, продюсери, представники шоу-бізнесу, а також інші відомі персони.

Почесний гість церемонії — Президент Польської кіноакадемії Даріуш Яблонські. Разом з Віце-прем'єр-міністром України Павлом Розенком він вручив «Золоту Дзиґу» за внесок в український кінематограф режисеру, сценаристу, педагогу, заслуженому діячу мистецтв України Вячеславу Криштофовичу. Серед тих, хто назвав зі сцени імена переможців, також Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, лауреат Першої Національної кінопремії режисер Тарас Ткаченко, Президент Міжнародного фестивалю документального кіно «Артдокфест» режисер-документаліст Віталій Манський, соліст проекту Pianoboy Дмитро Шуров, співачка Джамала та інші. Загалом цього року Національну кінопремію «Золота Дзиґа» вручили в 18-ти номінаціях.

Справжніми господарями вечора стали режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв й акторка, модель і ведуча Василіса Фролова. До слова, тріумфатором вечора стала стрічка Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги», яка отримала одразу шість «Дзиґ» в тому числі була визнана кращим вітчизняним фільмом року.

Протягом багатьох років ми підтримуємо розвиток сучасного українського кінематографу, сприяючи його популяризації та підвищенню впливу на українськую культуру загалом. Приємно бачити, що в сучасному кіномистецтві знаходять своє вираження нові теми, та втілюються нові сюжети. Українське кіно відроджується, воно здатне об’єднувати, надихати і, водночас, надає нам енергію рухатись уперед і досягати нових вершин.