Про це йшлося під час зустрічі міністра фінансів Олександра Данилюка з Віце-президентом МФК Джорджиною Бейкер та виконавчим директором МФК Стефані фон Фріденбург.

Як зазначили у прес-службі Мінфіну, на зустрічі обговорили реформу державного банківського сектору та нещодавно схвалені Урядом оновлені засади реформування державного банківського сектору.

Данилюк запевнив, що зменшення державної частки у банківському секторі є одним з пріоритетів роботи Уряду і досвід Міжнародної фінансової корпорації допоможе реалізувати це прагнення.

«Для нас є надзвичайно важливим світовий досвід Міжнародної фінансової корпорації, яка допомагає нашій країні втілювати найсучасніші практики та підходи, в тому числі, в реформуванні державних банків», — підкреслив Данилюк.

В свою чергу, віце-президент МФК Джорджина Бейкер відзначила успішну співпрацю Укргазбанку з МФК та запропонувала експертну допомогу Корпорації у вирішенні проблеми непрацюючих кредитів у державних банках.

Зі свого боку, Виконавчий директор Міжнародної фінансової корпорації Стефані фон Фріденбург додала, що для успішного розвитку банківського сектору в Україні необхідно вирішити проблему непрацюючих кредитів та запровадити сучасне корпоративне управління в державних банках, що наразі не мають працюючих наглядових рад.