Про це свідчать результати соціологічного опитування серед українців, який провів проект USAID «Трансформація фінансового сектора», пише Дело.

Як повідомляється, більшість опитаних — 57% — зазначають, що не готові відкладати гроші не пенсію. При цьому 68% респондентів відзначили, що вони не будуть отримувати достатню пенсію для забезпечення гідного рівня життя.

«Привабливими» способами заощадження 39% українців вважають заощадження готівки в іноземній валюті, а 32% опитаних — готівки в гривні.

Раніше повідомлялося, що майже половина українців вважає достатньою пенсію в розмірі до 5 тис. грн на місяць. Третина — 36,5% — вважає пенсію достатньою, якщо її розмір становить 5-10 тис. грн. Трохи більше 16% українців відзначають, що достатня пенсія повинна бути більше 10 тис.грн на місяць.

Зараз середня пенсія в Україні становить близько 2,5 тис. грн. До підвищення в рамках пенсійної реформи Кабміну Гройсмана вона була на 600 грн менше. При цьому 56% всіх пенсіонерів (або 6,5 млн чол.), згідно з даними Пенсійного фонду, отримують пенсії в ще меншому розмірі — до 2 тис. грн на місяць.