Про це з посиланням на слова начальника облдепартамента Віталія Савкіна повідомило місцеве видання «Буковинська правда». Інформацію також підтвердили в Департаменті соціального захисту населення ЧОДА, пише AIN.

У відомстві зазначили, що з лютого 2016 року в Україні діє порядок верифікації достовірності даних, які громадяни надають для отримання пільг та соціальних виплат. Згідно з цим документом, банки та інші фінустанови можуть подавати дані про рахунки і операції членів сімей, які отримують субсидії.

Якщо в процесі верифікації виявляється, що сім'я подала недостовірні дані, субсидію можуть зупинити. Якщо виявлено невідповідність у даних — Мінфін повідомляє про це місцевим Департаментам соцзахисту щомісяця.

Чергова така розсилка від Мінфіну (лист від 05.03.2018 №26040-12/2-7/6169) по Чернівецькій області стосувалася адресної субсидії по оплаті житла і комунальних послуг. Там було зазначено, зокрема, що серед одержувачів субсидії значиться сім'я, що проживає в Заставнівському районі Чернівецької області, і купувала дорогі гаджети.

«При обробці списків осіб, які здійснювали покупку нерухомості, земельних ділянок, товарів на суму понад 50 000 грн, встановлено, що у Заставнівському районі призначено субсидію особі, в сім'ї якого здійснена покупка товарів компанії Apple на суму 189 000 грн», — повідомили в Департаменті.

Йдеться про два смартфони iPhone 6S і 7 plus, а також про ноутбук Macbook (модель не уточнюється).