Чіп був розроблений товаришем Мартіна, біохакером з компанії Dangerous Things. Пристрій розміром з рисове зернятко, імплантували між великим і вказівним пальцями обох рук, повідомляє Altcoin.info.

За словами Вісмайера, процедура зайняла кілька секунд і не була болючою. Процес загоєння зайняв максимум два тижні, при цьому користуватися чіпом було можна вже через три дні після процедури імплантації.

У 2014 році Вісмайер вже імплантував собі подібні чіпи, однак для чого вони були призначені, не повідомляється. Подейкують, що з їх допомогою Мартін відкривав електронні замки на дверях, заводив машину і керував будильником.

Цього разу чоловік вирішив використовувати сучасні технології для безпечного зберігання криптовалюти: пароль доступу зберігається на самому чіпі, який досить складно зламати. Крім того, цей спосіб оплати надзвичайно зручний - ви можете здійснювати покупки «легким рухом руки».

Вісмайер розповідає, що він хотів би мати такий чіп ще в 2010 році, коли тільки почав купувати біткоіни:

«Я можу з упевненістю сказати, що більше 80% біткоіныв, якими я володів, були втрачені через зломи, крадіжки та інші проблеми. Якби я мав такий чіп в 2010 році, я б зараз був би надзвичайно багатим», - заявив він.

Вісмайер не сказав, скільки біткоінів в його руках, але наполягає на тому, що з міркувань власної безпеки він носить із собою «невелику кількість, достатню лише для того, щоб купити пиво чи каву».