Про це заявив міністр соцполітики Андрій Рева.

«Цей факт був доведений Урядом у 2017 році. Весь фонд оплати праці в 2016 році становив 584 млрд грн, і МЕРТ прогнозувалося його зростання на 82 млрд. Але, Мінсоцполітики заявило про заниженість цієї цифри, та спрогнозувало можливість зростання фонду на плюс 212 млрд. По факту фонд оплати праці у 2017 році становив 796 млрд грн. При 2,5% економічного зростання ми отримали 212 млрд грн до бюджету – звідки ці гроші? Відповідь дуже проста – ці гроші прийшли з тіньової економіки, внаслідок підвищення мінімальної зарплати вдвічі», — пояснив міністр.

Рева наголосив на тому, що з цього факту потрібно робити практичні висновки: «Скажімо, якщо сьогодні за перший квартал недоотримано 6 млрд грн надходжень, а Мінфін каже, що грошей немає, то їх ніколи й не буде, якщо мінімальні зарплати не підвищити».

Міністр також розповів яким саме чином збільшення мінімальних зарплат та відповідних рішень Мінсоцполітики, здатне призвести до детінізації економіки і ринку праці, та, як наслідок, до зростання пенсій та соціального захисту.

Читайте також: У бюджеті не вистачило коштів для підвищення «мінімалки» з квітня — Мінфін