Про це повідомив один з екс-власників Приватбанку Ігор Коломойський, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Суд є суд, ми ж не можемо заздалегідь знати, як він закінчиться, але я дуже оптимістично налаштований щодо нього. Я вважаю, що Лондонський суд — це та юрисдикція, де доведеться сторонам все відкрито показувати, розповідати, як було і чого не було. У цьому суді, я думаю, ми дійдемо до цього розгляду. Правда, він буде не скоро і, швидше за все, вже при іншій владі в Україні: як прогнозують мені мої адвокати, це буде не раніше 2020 року», — сказав Коломойський.

При цьому він зазначив, що активи екс-власників фінустанови не арештовані, а заморожені: «На сьогоднішній день можна констатувати, що активи не арештовані, а заморожені. Ну, заморожені і заморожені — є певний судовий наказ, який ми намагаємося виконувати. Більш того, ми зробили все, що потрібно, в тому числі розкрили свої активи ».

Він також повідомив, що він не реалізує ліміт на особисті витрати, встановлений йому Високим судом Лондона.

«По-моєму, цей ліміт — 20 тис. фунтів. Я його не просто дотримуюся, я його навіть не реалізую. Я стільки грошей не витрачаю і не витрачав раніше на себе особисто. Ви розумієте, що таке 20 тис. фунтів? Це $27 тис. на тиждень. Тобто більше $100 тис. на місяць можна витратити на себе особисто. Я навіть не уявляю, на що саме, це треба постаратися», — сказав він.

Раніше повідомлялося, що залучена владою України в 2017 році компанія Kroll за підсумками форензик аудиту ПриватБанку підтвердила, що фінустанова до його націоналізації в кінці 2016 року була об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій, що призвело до збитків мінімум $5,5 млрд.