Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Видання зазначає, що у PayPal немає банківської ліцензії на роботу в США, тому компанія буде співпрацювати з найбільшими банками, які мають право надавати подібні послуги, пише Хайтек.

«Тому це не PayPal буде надавати клієнтам свій сервіс, а один банк — випускати і обслуговувати карти, інший — проводити фінансові операції за цими картами, третій — зберігати ваші гроші. А рекламуватися це буде як послуга PayPal», — зазначає WSJ.

PayPal вже досить давно працює в сфері банківського сервісу, але тільки для вкрай невеликої кількості людей. В рамках тестової програми клієнти PayPal не платять за використання карт, немає практично ніяких обмежень на введення-виведення коштів. Єдина платна послуга — зняття грошей в банкоматах у банків, які не є партнерами сервісу.

PayPal використовують більше 200 млн осіб по всьому світу. У 2017 році через платіжні сервіси компанії пройшло більше $40 млрд.

Компанія PayPal планує працювати за моделлю «віртуальних банків». У таких фінансових організацій немає власної ліцензії на роботу, мережі банкоматів і фізичних відділень. Фактично, вони співпрацюють з великими банками, які мають дозвіл на подібні операції, і продають свій сервіс на їх базі.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що PayPal працює над власною системою кріптовалютних платежів, яка повинна підвищити швидкість транзакцій.