Про це пише avianews.com.

Першу  сходинку у рейтингу штучний розум віддав Західному Перту — одному з районів четвертого за величиною міста Австралії.

Друге місце зайняв район Роттердама Фейеноорд, третє — Нью-Йорк, четверте Санді Бей (Тасманія, Австралія), п'яте — Хебден Брідж (Великобританія), шосте — Цюріх (Швейцарія), сьоме — Вудінвілл (штат Вашингтон, США).

Для складання рейтингу використовувались дані про майже 150 000 населених пунктів в 193 країнах світу. Алгоритм машинного навчання виявив безліч вимірних критеріїв — від кліматичних показників і кількості проведених заходів до кількості дерев на вулицях та цін на певні продукти.

Як відзначають в SAS, вибір, які критерії використовувати, робився в автоматичному режимі — аналітики тільки інтерпретували кількісні показники і характеристики.

Всі критерії були згруповані у 8 кластерів: «Ресторани і шопінг», «Вартість життя», «Безпека та інфраструктура», «Природа», «Культура», «Сім'я», «Освіта та кар'єра» та «Здоров'я».

На основі цих восьми критеріїв і визначалося найкомфортніше місто світу.

Для аналізу використовувалися як результати вимірювань, так і суб'єктивні думки жителів і мандрівників — всього було задіяно понад 1100 джерел даних, в тому числі соцмережі, рейтинги міст, банки даних різних міжнародних організацій та ін.

Компанія SAS є найбільшою в світі приватною IT-компанією, що спеціалізується на розробці і продажу рішень і послуг в області бізнес-аналітики.