Про це пишуть «Букви» з посиланням на Forbes.

За підрахунками журналу, найбільше постраждав Олег Дерипаска: під обмеження потрапили його холдинг En+, РУСАЛ і ще шість пов'язаних з ним компаній. Після повідомлення РУСАЛу про загрозу технічного дефолту котирування виробника алюмінію на Гонконгській біржі впали більш ніж на 50%, а статки Дерипаски скоротилося на $1,3 млрд.

Аналогічну суму втратив партнер Дерипаски по «Норильському нікелю» Володимир Потанін, незважаючи на відсутність його імені в списку санкцій. Папери компанії обвалилися з ранку більше ніж на 16% і зараз торгуються на рівні 9 тис. рублів за штуку.

Замикає трійку Віктор Вексельберг, який разом з партнерами володіє 26,5% акцій РУСАЛу. Його втрати видання оцінило майже в $1 млрд.

Найбагатша людина Росії, Володимир Лісін, в новий список санкцій не ввійшов, однак за сьогоднішній день втратив близько $540 млн, найбільший акціонер «Сєвєрсталі» Олексій Мордашов F2 — близько $530 млн, співвласник «Новатек» Леонід Міхельсон F1 — близько $800 млн, а сенатор Сулейман Керімов F21 — $840 млн.

Російська влада вже заявила, що компанії, які підпали під санкції США, отримають підтримку.