Автоконцерн Volkswagen AG витратив більше $7,4 млрд на викуп «брудних» дизельних автомобілів у жителів США. При цьому загальна кількість таких автомобілів перевищує 350 тисяч штук, повідомляє ITC.

Зберігати таку кількість авто в закритих гаражах немає ніякої можливості, тому в Volkswagen задіяли кілька порожніх відкритих майданчиків.

Всього німецький автовиробник задіяв 37 таких майданчиків, розміщених по всій Північній Америці — на старому стадіоні Детройта, колишньому паперовому комбінаті в Міннесоті, в пустельних областях Каліфорнії і т.д.

Представники Volkswagen AG підтримують викуплені автомобілі в робочому стані для того, щоб після внесення змін до системи вихлопу їх можна було б повторно продати в США або ж експортувати з цієї країни на інші території, де законодавство по мірі шкідливих викидів не така суворе.

В даний момент компанія придбала 335 тис. таких автомобілів, перепродала 13 тис. і знищила близько 28 тис. авто — таким чином, на кінець минулого року на майданчиках зберігалося 294 тис. Дизельних Volkswagen.

Варто зазначити, що всього німецька компанія готова витратити до $25 млрд на програму ліквідації наслідків «дізельгейта», в рамках якої проведе відповідні виплати колишнім власникам автомобілів, органам охорони навколишнього середовища, дилерам та іншим зацікавленим особам.

Програма з викупу дизельних автомобілів триватиме до кінця 2019 року, загальна кількість таких екземплярів може становити 500 тис. автомобілів. За цей час має бути викуплено або модифіковано 85% всіх залучених в скандал автомобілів — на даний момент представники Volkswagen AG відзвітували про досягнення позначки в 83%.