Про це повідомляє Reuters.

Відповідний позов був поданий до Окружного суду Південного округу штату Нью-Йорк. Як стверджують юристи Alibaba, відповідачі незаконно привласнили бренд компанії в спробі залучити $3,5 млн за допомогою первинної пропозиції монет, пише Forklog.

«Замість того щоб створити позитивну репутацію для власного незалежного бренду, продуктів і послуг, відповідачі навмисне організували кампанію, покликану ввести публіку в оману і переконати, що Alibaba є джерелом продуктів і послуг відповідачів; або ж є прихильником і спонсором цих товарів і послуг; або ж якось інакше пов'язана (з проектом, — ред.)», — йдеться в заяві.

Крім того, за словами представників Alibaba, ряд неназваних ЗМІ в минулому поширювали неправдиву інформацію про зв'язок між Alibaba і Alibabacoin Foundation. Тепер китайський гігант має намір домогтися судової заборони щодо проекту та відшкодування неназваних збитків.

Зазначається, що окружний суддя Кімба Вуд вже підписав тимчасовий наказ про припинення діяльності Alibabacoin Foundation, що базується в Дубаї.