«За» законопроект № 7010 проголосував 231 депутат.

Згідно з пояснювальною запискою, законом пропонується ввести механізм «єдиного вікна» — механізм взаємодії декларантів, їх представників та інших зацікавлених осіб з органами доходів і зборів, іншими державними органами, установами і організаціями, уповноваженими на здійснення відповідних дозвільних або контрольних функцій щодо переміщення товарів, транспортних засобів через митний кордон України.

«Такий механізм забезпечує можливість одноразового подання зацікавленою особою в електронному вигляді через єдиний інформаційний веб-портал набору гармонізованих відомостей з метою дотримання митних вимог, передбачених Митним кодексом та чинним законодавством», — йдеться в законопроекті.

Крім того, передбачено, що ДФС забезпечуватиме створення та функціонування єдиного державного інформаційного веб-порталу «Єдине вікно» для міжнародної торгівлі, а також виконувати функції його власника та адміністратора.

Документ також пропонує внести зміни в низку законодавчих актів, що регулюють переміщення вантажів і громадян через державний кордон України.