Про це йдеться у заяві PwC.

Згідно із повідомленням компанії, аудит фінансової звітності ПриватБанку за 2013-2015 роки здійснювався у повній відповідності до міжнародних стандартів.

«У нашому аудиторському висновку щодо фінансової звітності Приватбанку за 2015 рік було зроблене застереження щодо банківських операцій з пов’язаними особами», — йдеться у повідомленні.

«30 червня 2016 року, напередодні підписання аудиторського висновку за 2015 рік, під час зустрічі з PwC (Україна) представники НБУ підтвердили, що план реструктуризації виконується згідно з погодженим графіком. PwC не володіє інформацією стосовно виконання плану реструктуризації після підписання свого аудиторського висновку за 2015 рік», — заявили в компанії.

«Фінансова звітність ПриватБанку за 2016 рік засвідчує, що до сьогоднішнього дня нове керівництво банку не переглядало жодних сум, зазначених у звітності за 2015 рік», — нагадують у аудиторській компанії.

Читайте також: Чим закінчиться суд Привата з PwC

За словами представників PwC, у фінансовій звітності за 2016 рік керівництво банку зазначило, що протягом жовтня-листопада 2016 року (після надання аудиторського висновку за 2015 рік) були реструктуризовані кредити на суму понад 137 млрд грн – зі зміною валюти кредитів, відсоткових ставок, умов погашення та застави за кредитами.

«Наприкінці 2016 року були визнані збитки від знецінення цих кредитів загальною сумою 135 мільярдів гривень», — заявили аудитори.

Раніше «Мінфін» писав, що 30 березня 2018 року в районний суд Нікосії ПриватБанк подав офіційний судовий позов щодо кіпрської PricewaterhouseCoopers та української аудиторської компанії PricewaterhouseCoopers.