Про це «Мінфіну» повідомили в банку.

«Сума позовної заяви становить $3 млрд в якості відшкодування збитків, які, як вважає ПриватБанк, були понесені ним в результаті серйозних і значних порушень з боку PwC своїх обов'язків і, перш за все, обов'язків при перевірці фінансової звітності ПриватБанку за звітні періоди, з 31 грудня 2013 року, 31 грудня 2014 року та 31 грудня 2015 року», — йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, після подачі судового позову проти колишніх власників банку в Високому суді Лондона в грудні 2017 року позовна заява проти PwC є наступним важливим кроком, зробленим ПриватБанком по відшкодуванню величезних збитків, тягар від яких до цього часу в значній мірі впливає на економіку України.

«Подача позову проти PwC є логічним і необхідним кроком, з огляду на велику відповідальність PwC з перевірки фінансової звітності банку. Абсолютна нездатність PwC виявити в банку операції шахрайства протягом багатьох років привела до того, що практично весь корпоративний кредитний портфель банку не обслуговується і не має відповідного заставного забезпечення. Тепер кіпрський суд буде приймати рішення щодо PwC в установленому порядку», — заявив голова правління ПриватБанку Петро Крумханзл.

ПриватБанк доручив міжнародній юридичній компанії Quinn Emanuel Urquhart & Sullivan (Великобританія) спільно з кіпрськими юридичними фірмами Antis Triantafyllides & Sons та Chrysses Demetriades & Co представляти його інтереси в ході судових розглядів з PwC.