Біржі Mr. Exchange і Tokyo GateWay відкликали подані раніше заявки на отримання ліцензій Агентства фінансових послуг (FSA), повідомляє Nikkei.

Як зазначає видання, ніяких офіційних заяв від представників майданчиків поки не надходило.

У той же час біржа Mr. Exchange 8 березня оголосила, що отримала попередження з вимогою посилити внутрішні протоколи безпеки на тлі злому Coincheck в кінці січня і викрадення понад $530 млн в токенах NEM, пише Forklog.

За даними Nikkei, закриття бірж відбудеться не раніше, ніж всі кошти клієнтів, які на них зберігаються, будуть виведені або повернуті іншими способами.

Варто зазначити, що на початку березня FSA також випустило наказ про припинення діяльності двох інших японських криптобірж — FSHO і Bit Station. В якості причини тоді також вказувалася недостатня надійність внутрішніх систем безпеки.

Крім того, раніше Bit Station аналогічно відкликала заявку на отримання ліцензії на роботу в Японії, як і ще два майданчики — Raimu і bitExpress.

Крім того, в матеріалі стверджується, що незабаром за цими майданчиками можуть бути й інші: FSA запропонувало кільком біржам закритися добровільно, перш ніж будуть випущені відповідні офіційні накази.