Про це йдеться в огляді фінансової консалтингової компанії Z/Yen Group Ltd, яка раз на півроку розраховує індикатор Global Financial Centres Index (GFCI).

Тим часом Нью-Йорк, хоч і зберіг за собою друге місце, але різко скоротив відставання від британської столиці — тепер їх розділяє всього 1 пункт.

Третє місце в списку посів Гонконг, що нарощує відрив від Сінгапуру (4 місце). Токіо тримається на 5-ій  сходинці.

У десятку також увійшли Шанхай, Торонто, Сан-Франциско, Сідней і Бостон. Цюріх і Пекін вибули з топ-10.

В цілому експерти Z/Yen говорять про підвищення довіри до провідних міжнародних фінансових центрів — рейтинги топ-25 зростають.

У той же час показники довіри до центрів на 50 останніх позиціях знижуються.

Наступним за Лондоном за значимістю серед фінансових центрів Західної Європи Z /Yen вважає Цюріх — 16-е місце в світі, на 3-му місці в регіоні і на 20-му в світі — Франкфурт.

Однак експерти продовжують очікувати, що роль цих міст виросте на тлі Brexit і поступової втрати Лондоном лідерства.

Північноамериканські міста істотно поліпшили позиції, якщо не брати до уваги Вашингтона, який опустився відразу на 20 рядків, і Монреаля, перемістившись на одну позицію вниз.

Сан-Франциско піднявся на 9 місць і потрапив в першу десятку, Чикаго — на 10 місць, до 14-го, Калгарі — на 33, до 38-го.

Багато фінансових центрів Східної Європи і Центральної Азії продемонстрували негативну динаміку.

Таллінн і Рига втратили по 30 позицій в рейтингу. Разом з тим Москва, Кіпр і Стамбул поліпшили становище в списку, а Астана і Баку увійшли в нього в якості нових учасників. Варшава визнана провідним фінансовим центром у Східній Європі (45-е місце в світі, мінус 9 позицій в рейтингу).

Дубай зберігає першу сходинку в списку найбільших фінцентров Близького Сходу, на другому місці — Абу-Дабі (19-е і 25-е місця відповідно). В Африці лідером є Касабланка (32-е місце в світі), в Латинській Америці — Кайманові (22-е) і Бермудські (36-е) острови.