Згідно з даними агентства «Кредит Рейтинг», позичальник або окремий борговий інструмент з рейтингом uaАА- характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами.

Стабільний прогноз вказує на відсутність на поточний момент передумов для зміни рейтингу протягом року.

Факторами, що підтримують високий рівень кредитного рейтингу, є належний рівень обсягу статутного капіталу, низька питома вага простроченої заборгованості в клієнтському кредитному портфелі, диверсифікація ресурсної бази за джерелами залучення, прийнятна структура забезпечення клієнтського кредитного портфеля, прийнятні показники ефективності основної діяльності.

Нагадаємо, в серпні 2017 року агентство «Кредит Рейтинг» присвоїло Ідея Банк рейтинг на рівні uaA +, прогноз стабільний.

Стабільність успішної діяльності Ідея Банк в Україні пов'язана з підтримкою акціонера — фінансової групи Getin Holding (Польща). З моменту входження в Getin Holding S.A. банком здійснено комплекс перетворень та нововведень, починаючи від стратегії розвитку і закінчуючи перебудовою внутрішньої структури управління і організації роботи банку. Зокрема, були змінені ризикова і операційна моделі, переформатовані канали продажів, проведено навчання персоналу, змінені технологічні процеси.