Про це йдеться у повідомленні МЕРТ.

Згідно із повідомленням, механізм стосується відбору керівників особливо важливих для економіки державних підприємств, а саме: підприємств, вартість активів якого перевищує 2 млрд грн, або річний розмір чистого доходу якого перевищує 1,5 млрд грн.

«Ми всі бачимо, що наявний механізм відбору керівників не працював належним чином. А великі перерви в роботі Комітету з призначення автоматично відсіюють хороших, професійних кандидатів», — прокоментував внесені зміни міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Новий персональний склад Комітету з призначень

Відтепер Комітет з призначень керівників особливо важливих державних підприємств (Номінаційний комітет) – це колегіальний орган, який складається з 4 членів з правом голосу (представників Уряду) та 4 членів з правом дорадчого голосу (незалежні недержавні експерти). Членами Комітету з правом голосу Уряд визначив Міністра Кабінету міністрів України, першого заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі, першого заступника Міністра фінансів та керівник органу управління держпідприємства (представник змінюється для кожного конкурсу).

Персональний склад незалежних недержавних експертів, які стануть членами Комітету з призначення будуть затверджені Урядом додатково.

Таким чином, Комітет з призначення складатиметься з 8 членів замість 18. Кворум, необхідний для проведення засідання — 3 члени з правом голосу.