Заради жаданої мети українці готові на жертви і компроміси. Які саме — в своєму блозі на НВ написала керівник експертно-аналітичного центру Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна Катерина Криворученко.

Згідно з результатами опитування, у 92% респондентів таке бажання є. Найбільше працювати хочуть у Німеччині, США, Канаді, Польщі та Чехії.

Незважаючи на присутнє у більшості опитаних бажання попрацювати в іншій країні, практично кожен шостий не вжив жодних дій для виїзду за кордон. 

Читайте також: Робота за кордоном: як європейські компанії заманюють українців

Цілі трудової міграції відрізняються. 37% зазначили, що насамперед хочуть заробити грошей, працюючи у іншій країні. Ще третина розраховують згодом там залишитися.

Багато хто погоджується на компроміси. 65% відзначили, що готові працювати не за фахом. Додатково навчатися заради роботи за кордоном згодні більше половини опитаних (55%). Серед інших варіантів компромісів респонденти відзначали, що можуть працювати по 12 годин на день, отримувати меншу зарплату, відкласти плани щодо створення сім'ї, жити в менш хороших умовах (гуртожитках, маленьких квартирах, знімати з кимось і т.п.).