Про це повідомив директор Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко на своїй сторінці в Facebook.

Експерти Асоціації зробили наступний підбір продуктів до Великоднього кошику: 1 кг випеченої паски, 7 яєць, 600 гр свинячої буженини, 400 гр сала, 200 гр м’якого сиру, 200 гр вершкового масла, 1 кг сілі, 250 гр хріну, одну пляшку Кагору 0,7л.

Спеціалісти порівняли, як за рік змінилася вартість Пасхального кошику в Україні та місті Києві.

У 2017 році в середньому в Україні 1кг домашньої Паски коштував 50 грн, 7 яєць – 10 грн, 600 гр свинячої буженини – 47грн, 400 гр сала – 16 грн, 200 гр м’якого сиру – 18 грн, 200 гр вершкового масла – 28 грн, 1кг сілі – 5,6 грн, 250 гр хріну – 8,1 грн, пляшка Кагору 0,7 л – 77 грн. Тобто, Пасхальний кошик 2017 року обійшовся в 259,7грн.

Для порівняння, у місті Києві він коштував у 2017 році майже на 30 грн дорожче – 288,7 грн.

У 2018 році 1 кг домашньої Паски буде коштувати 60 грн, тобто на 20% дорожче, ніж минулого року; 7 яєць – 19 грн, що на 90% більше; 600 гр свинячої буженини – 65 грн, тобто подорожчала на 38%; 400 гр сала – 29 грн, тобто ціна зросла на 81%; 200 гр м’якого сиру – 18 грн, тобто ціна майже не змінилась; 200 гр вершкового масла – 36 грн, що на 29% вище, ніж 2017-го; 1 кг сілі – 5,9 грн, що всього на 5% більше, ніж роком раніше; 250 гр хріну – 8,9 грн, тобто на 10% дорожче; одна пляшка Кагору 0,7 л – 85 грн, що також на 10% більше, ніж раніше. Тобто, Пасхальний кошик 2018 року обійдеться в 326,8 грн.

Для порівняння, у місті Києві він коштуватиме у 2018 році на 32грн дорожче – 358,8 грн.