Міжнародний інвестиційний банк не потрапив до цього переліку, хоча на 1 січня 2018 року займав 23-е місце за обсягом чистих активів і 25-е місце за обсягом депозитів фізосіб.

У Нацбанку повідомили, що критеріями для відбору банків служили два показника станом на 1 грудня 2017 року (а не 1 січня 2018 року): активи, зважені на ризик (Risk-weighted assets, RWA), і обсяги депозитів фізичних осіб.

«Ці показники були обрані для того, щоб уникнути стрес-тестування банків, більшу частину активів яких складають безризикові активи, в тому числі державні цінні папери, а також для того, щоб оцінити стійкість до потенційної кризи тих банків, які мають найбільше депозитів населення», — повідомили в прес-службі НБУ.

Нацбанк зазначив, що банки було проранжовано по кожному з двох показників, і визначено середній ранг, за яким було сформовано перелік 25 банків, що підлягають стрес-тестуванню в 2018 році.

При цьому використання середнього значення двох показників дає такий же перелік 25 банків.

«Міжнародний інвестиційний банк не увійшов до переліку цих 25 по середньому рангу», — заявили в прес-службі регулятора.

При цьому Міжнародний інвестиційний банк в 2018 році не буде проходити тільки третій етап оцінки стійкості — стрес-тестування.

«Банк, як і інші банки, зобов'язаний здійснити перший і другий етапи оцінки стійкості, тобто оцінку якості активів і визначення потреби в капіталі», — додали в Нацбанку.