Упорядники рейтингу віддали перші позиції банкам із іноземним капіталом та зазначили, що Райффайзен Банк Аваль упродовж усього минулого року «…міцно влаштувався на лідерському місці».

Як і в попередні періоди, під час підготовки рейтингу було враховано інформацію про діяльність банків, отриману з офіційних та відкритих джерел. Бралися до уваги, зокрема, якість активів, ліквідність, можливість зовнішньої підтримки, приріст вкладів, платіжна репутація та інші показники банків-учасників. Окремо у статті подано рейтинги стресостійкості банків та лояльності вкладників, які є визначальними для підсумкового результату. Райффайзен Банк Аваль очолює ці переліки, а також є одним із лідерів за результатами опитування експертів.

Фінансовий портал «Мінфін» — ресурс ділової інформації та спільнота користувачів фінансових послуг. Рейтинг стійкості банків портал складає щоквартально.

Райффайзен Банк Аваль неодноразово відзначали як найнадійніший банк країни. Зокрема, у 2017 році його було названо кращим банком в Україні в межах конкурсу Awards for Excellence 2017 журналу Euromoney, а також кращим українським банком у рейтингу банків світу журналу Global Finance та кращим банком України в рейтингу Europe Banking Awards видання EMEA Finance.