Завтра вранці «Мінфін» опублікує традиційний рейтинг стійкості українських банків на базі статистики за 2017 рік. За попередніми даними, кращими в минулому році виявилися «дочки» західних фінансових груп, які зайняли перші шість рядків у списку.

Але фінансові показники далеко не завжди відіграють вирішальну роль для вкладників при виборі банку. Тому з початку минулого року «Мінфін» почав опитувати читачів, яким з фінустанов вони найбільше довіряють.

Переможці опитувань часто не збігаються з лідерами рейтингів. Так, у другому кварталі минулого року «приз» клієнтських симпатій дістався ПриватБанку. А в третьому кварталі читачі віддали перевагу А-Банку (тоді як на першому місці в рейтингу стійкості й в 2 й в 3 кварталах знаходився Райффайзен Банк Аваль).

«Мінфін» продовжує традицію та пропонує читачам взяти участь в невеликому опитуванні й проголосувати за банк, якому вони довіряють найбільше.

Щоб відповісти на питання, доведеться увійти в обліковий запис Google. Це необхідно для того, щоб обмежити проходження опитування однією й тою ж людиною кілька разів.

Редакція не збирає особисті дані користувачів.

В опитуванні беруть участь банки, депозитний портфель фізосіб яких перевищує 1 млрд грн. Оскільки мета «Мінфіну» - визначити один кращий банк, ми не даємо можливості читачам вибрати відразу декілька фінустанов.

Результати дослідження будуть опубліковані в кінці тижня.