Компанія готова обмежитися двома закритими інвестиційними раундами серед кваліфікованих інвесторів, а також виділити частину токенів команді розробників TON. Це випливає з двох презентацій для потенційних інвесторів, повідомляє РБК.

Це матеріали, в яких від імені венчурних фондів iTechCapital і Da Vinci Capital інвесторів запрошують брати участь у проведеному зараз другому раунді закритого продажу токенов TON. Їх справжність підтвердили три інвестора.

Згідно з пропозиціями, позначених в презентації, загальна сума коштів, яку TON планує залучити від всіх інвесторів, становить до $3 млрд.

Компанія має намір випустити 5 млрд токенів Gram, з них 52-54% будуть розподілені серед інвесторів першого і другого раундів закритого продажу токенів, ще 4% буде виділено розробникам TON, а 42-44% токенів не будуть розпродані і збережуться в якості резерву.

За інформацією одного з джерел видання, TON дійсно може відмовитися від публічного ICO: «У них навіть при закритому розміщенні є можливість набрати всю потрібну їм суму — пропозицій від інвесторів багато. До того ж «невідповідним» інвесторам вони зараз можуть відмовляти, чого при публічному розміщенні може не вийти».