Про це повідомляє Zaxid.net з посиланням TVN Turbo.

Поляки реєструють на себе десятки і сотні автомобілів, співвласниками яких пізніше стають українці.

За такі послуги підприємці отримують від українців, які хочуть стати співвласниками автомобілів «на польських бляхах», від 100 до 500 злотих.

Представник відділу комунікації, транспорту і доріг в Перемишлі Веслав Юркевич заявив, що польські правила дозволяють таку масову реєстрацію автомобілів на одну людину.

«Якщо до нас звертається людина з проханням зареєструвати транспортний засіб і має всі необхідні для цього документи, ми не можемо просто так відмовити. Такі правила чинного законодавства, і ми реєструємо», — пояснив чиновник.

Зі свого боку, використовуючи автомобілі на іноземній реєстрації українці йдуть від сплати високого мита (в окремих випадках досягає навіть $2 тис.).

Користуючись економічною і фінансовою ситуацією в Україні, ініціативні поляки створили в прикордонній зоні цілі підприємства, які можуть заробляти сотні тисяч доларів в автомобільному бізнесі.

Нагадаємо, згідно з даними ДФС, в Україну завезли більше 400 тис.авто без розмитнення.

Найбільше атомобілів привезли з Польщі — 110,7 тис. авто, Литви — 51,7 тис. авто, Німеччини — 19,8 тис. авто, Болгарії — 14,1 тис. авто і Чехії -13,1 тис. авто.