Про це повідомляє Independent.

За інформацією видання, британець купив чайник зі зламаною ручкою і без кришки на аукціоні в 2016 році. Передбачається, що чайник був створений в 1766 — 1800 роках в графстві Мідлсекс.

Але, у покупця виникли сумніви щодо походження виробу. Він показав покупку експерту по аукціонам з компанії Woolley and Wallis. Той встановив, що чайник виготовив гончар Джон Бартлі, який переїхав Англію в 1763 році, щоб заснувати свій бізнес в Південній Кароліні.

Експортна торгівля Англії з Америкою бурхливо розвивалася, і Бартлі вважав, що може заощадити на транспортних витратах, виробляючи кераміку в США. Він став першим відомим виробником американського фарфору.

Вироби Бартлема — велика рідкістю на ринку. Раніше було відомо всього про шість предметів, виконаних цим гончарем. При цьому придбання британця виявилося першим заварювальним чайником з семи відомих виробів Бартлема.

Чайник був виставлений на аукціон з початковою ціною в 10 000 фунтів стерлінгів і, очікувалося, що його максимальна ціна досягне 50 000 фунтів. Але він пішов з молотка за £460 000, і з додаванням мита чайник був проданий за £575 000.