Про це йдеться в повідомленні прокуратури Києва.

«Під процесуальним керівництвом Київської місцевої прокуратури №9 викрито і задокументовано протиправну діяльність директорів двох будівельних компаній, які свого часу організували фінансову піраміду з продажу нерухомості »Еліта-Центр", - повідомляє прес-служба.

Встановлено, що директор ТОВ «Еліта-Центр», діючи в змові з керівником ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія »ПСП ЛТД", вимагали $50 тис. від власника квартири в новобудові за припинення майнового спору про визнання права власності на це житло.

У прокуратурі зазначили, що підозрювані обіцяли за хабар закрити цивільні справи проти власників квартир і відкликати існуючі позови про право власності на це житло, яке вони самі ж реалізували кільком покупцям.

Правоохоронці 15 лютого затримали директора «Еліта-Центр» за місцем його проживання, а другого підозрюваного - під будівлею Оболонського райсуду Києва відразу після отримання хабара.

В даний час затриманим повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368-3 КК - підкуп службової особи.

Готується клопотання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.