«Соціальне підприємництво» – реальна програма підтримки підприємств і фізичних осіб – підприємців, які будують і розвивають бізнес із соціальною складовою. Для них такі кредити є найдоступнішими на ринку, адже надаються за безпрецедентно низькими ставками – від 5% до 10% річних. Якщо ваш бізнес – соціальний, ми готові вам допомогти», – зазначив заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич.

«Соціальні підприємства чесно конкурують на ринку за споживача товарів чи послуг, у той же час інвестуючи значну частину прибутку у вирішення соціальних проблем. Саме тому Програма соціального інвестування надає перевагу таким компаніям у доступі до кредитів під низькі відсотки. Це сприятиме їх розвитку і в комерційному, і в соціальному напрямі», – коментує Керівник Програми соціального підприємництва Western NIS Enterprise Fund Василь Назарук.

Довівши соціальну спрямованість своєї діяльності, підприємства та фізичні особи – підприємці можуть отримати фінансування в рамках програми «Соціальне підприємництво» за ставкою від 5% до 10% річних. Перевага надається проектам на підтримку перш за все громадян України, потерпілих від конфлікту на сході країни, у т.ч. вимушених переселенців з південних та східних регіонів, людей з інвалідністю, малозабезпечених жінок та представників інших незахищених соціальних груп. Детальні умови кредитування – на wnisef.org/uk/impact-investing та на сайті Ощадбанку.

У рамках програми Ощадбанк надав соціальні кредити підприємствам з Донецької, Дніпропетровської, Луганської та Черкаської областей. У жовтні 2017 року Ощадбанк видав перший соціальний кредит фізичній особі – підприємцю з Києва.