Відповідне рішення уряд ухвалив на засіданні в середу, 14 лютого.

Так, план передбачає удосконалення системи реєстрації та перереєстрації безробітних, впровадження в діяльність Державної служби зайнятості профілювання безробітних шляхом виявлення груп безробітних з високим ступенем ризику довгострокового безробіття, передають Українські Новини.

Планується розробити механізм повного або часткового субсидування створення робочих місць на підприємствах, які наймають безробітних громадян з числа недостатньо конкурентоспроможних.

Планом заходів також передбачено професійна перепідготовка і підвищення кваліфікації осіб віком від 45 років шляхом видачі відповідного ваучера.

Крім того, планується індивідуальний супровід безробітних з числа звільнених з військової служби після участі в антитерористичній операції (АТО).

Для людей з інвалідністю пропонується комплексна реабілітація з метою виявлення їхніх можливостей для подальшої інтеграції на ринок праці.

Кабмін має намір стимулювати зацікавленість роботодавців у працевлаштуванні молоді на перше робоче місце шляхом компенсації витрат на оплату єдиного внеску на обов'язкове соціальне страхування.

План заходів передбачає також впровадження стимулів зайнятості сільського населення у сфері ведення малого бізнесу, впровадження нових підходів до формування соцстандартів, зокрема прожиткового мінімуму, відповідно до практики країн Європейського Союзу.

Передбачена також підготовка пропозицій щодо підвищення мінімальної зарплати для їх врахування під час розроблення проекту держбюджету на 2019 рік.