«За минулий рік ми збільшили торговельний оборот за преміальними картками на 47%. Зростання обсягів і частки безготівкових платежів на ринку – одне зі стратегічних завдань, які стоять перед банківською спільнотою, – говорить Андрій Мойсєєнко, заступник голови Правління Банку Кредит Дніпро. – З активним розвитком технологій платіжна культура сashless стає все популярнішою. Вона вигідна державі й банкам, дозволяючи економити значні кошти на емісії, інкасації та утилізації банкнот, а також корисна економіці й суспільству, сприяючи поліпшенню контролю за проведеними транзакціями й ефективній боротьбі з тіньовою економікою. Сьогодні в Україні безготівковим шляхом здійснюється майже 40% платежів, і потенціал для подальшого зростання дуже високий з огляду на зміну державного регулювання, розширення платіжної інфраструктури та зростання фінансової грамотності населення».

Банкір зазначив, що мотиваційні програми банків сприяють залученню українців до сashless-культури. Зважаючи на відгуки учасників програми лояльності «Політаємо зі смаком», бонуси, які надає їм банк, стали серйозним стимулом зробити мінімальною кількість своїх грошових операцій із готівкою. Сьогодні найпопулярнішим у преміальних клієнтів є обмін бонусів на оплату рахунків у кафе і ресторанах – цю опцію обрали 61% клієнтів, в авіаподорож за рахунок бонусних балів вирушили 32% учасників програми лояльності. Розширення спектру привілеїв новою бонусною категорією «Готелі/Авто» також припало до смаку клієнтам банку, про що свідчать майже 1 млн грн виплачених відшкодувань.

Нагадаємо, що конвертація бонусів за програмою «Політаємо зі смаком» здійснюється так: 1 бал обмінюється на 1,5 грн для оплати авіаквитків, на 1 грн для оплати номерів у готелях і оренди автомобілів або на 0,5 грн для оплати рахунків у кафе, барах і ресторанах. Більш детально ознайомитися з умовами програми, а також оцінити за допомогою спеціального калькулятора свої накопичені можливості для проведення за рахунок банку дозвілля можна за посиланням.