Про це «Мінфіну» повідомили в прес-службі НБУ.

У цього року з резервів має бути сплачено приблизно $7,4 млрд за платежами НБУ та Уряду за держборгом в іноземній валюті, у тому числі – за зобов'язаннями перед МВФ.

«Важливу роль у цьому має зіграти подальша співпраця з МВФ – НБУ прогнозує надходження фінансування від Фонду на $2 млрд цього року», — зазначив регулятор.

Крім того, очікується залучення Урядом від інших міжнародних фінансових організацій $1,2 млрд.

В НБУ кажуть, іншими джерелами поповнення резервів стануть надходження коштів від розміщення Урядом єврооблігацій (на суму $2,5 млрд) та чиста купівля Нацбанком надлишку валюти на міжбанківському валютному ринку за сприятливих умов.

Водночас подальша динаміка обсягу міжнародних резервів суттєво залежатиме від успішності проведення реформ в Україні, які є запорукою подальшої підтримки від міжнародних партнерів.

У 2018-2020 роках Уряд та НБУ мають сплатити за зовнішніми боргами понад $16 млрд, і пік виплат припадає саме на 2019-2020 роки.

»Нацбанк сподівається, що Україна зможе виконати взяті на себе зобов'язання за програмою співпраці з МВФ і пройти через наступні два роки без суттєвого скорочення міжнародних резервів", — підсумував регулятор.