Така заява прозвучала в інтерв'ю з підприємцем Патріком Бет-Девідом, повідомляє Forklog.

«Я не вважаю біткоін скамом, але багато скама твориться навколо біткоіна. І це дуже небезпечно для людей, які не розбираються і можуть виявитися втягнутими», — заявив Белфорт.

Він також поставив біткоін в один ряд зі «сліпими пулами» 80-х, які назвав «найбільшим шахрайством в світі». Сам же він не інвестував в біткоін або іншу криптовалюту «ні пенні», аргументувавши тим, що це йде врозріз з його публічною позицією.

«Вовк з Уолл-Стріт» також погодився, що на криптовалютний ринок рано чи пізно прийдуть великі фінансові корпорації на зразок Goldman Sachs, проте, за його словами, в результаті постраждають «прості люди».

«Як валюта біткоін корисніше на позначці $20 000, ніж на $100. Його можна використовувати, будь він $100 або $2 млрд. Єдина причина, по якій він росте, це тому що біткоін не використовують як валюту. Його використовують для дикої спекуляції», — вважає Белфорт.

Він також зазначив, що навіть якщо ринкова капіталізація біткоіна досягала $200 млрд, то це нічого не означає, тому що в активній торгівлі беруть участь всього від $2 млн до $10 млн в біткоінах, а переважна більшість монет «лежить мертвим вантажем».

Іронічно, що Белфорт також назвав біткоіни «вовком в овечій шкурі». На його думку, ціна монети «може досягти навіть $50 000», перш ніж «неминуче впаде».

«Уряди найбільше не люблять відмивання грошей. І найбільший скам зараз полягає в тому, що щось, створене як валюта, перетворилося в інвестиційний інструмент. Біткоіном практично не користуються в світі. Поки він росте, ви можете заробити, якщо вчасно вийдете з гри. А потім, коли настане певний момент, біткоін не опуститься з $30 000 до $29 000, а потім до $28 000 і так далі. Це буде $30 000 — $1», — упевнений колишній брокер.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що у вересні 2017 року Белфорт назвав біткоін «шахрайством». Зокрема, він висловив стурбованість тим фактом, що криптовалюта є легкою здобиччю для хакерів.